børglumvej

Boligerne på Børglumvej i Risskov tæt på Aarhus er det første svanemærkede boligprojekt i Aarhus. Her har Luplau & Poulsen Arkitekter i samarbejde med LPH Byg, DEAS, ArkPlan og TriConsult udarbejdet et bolig projekt for VELLIV på i alt 1657 m².
​​

Huset i 3 etager er bygget på den eksisterende sokkel af et erhvervshus og er bygget sammen  med nabobebyggelsen, der ligeledes er erhverv. Alle huse i området er i gule tegl med røde aftegninger, hvilket har gjort det naturligt at vælge en gul tegl med enkelte rødbrune sten til det nye byggeri. Byggeriet fremstår i en enkel og moderne arkitektur, hvor vi har leget med forskellige detaljer i murværket. De hvidmalede altaner med forskudte placeringer skaber et varieret og levende udtryk på facaden. Alle boliger har stort lysindfald og et fantastisk indeklima.

 
Udover indeklima har der været særlig fokus på materialer i svanemærkningen. Materialerne er således af gedigen kvalitet og opfylder en række krav mht. bæredygtighed, miljø- og sundhedsskadelige stoffer samt andre skrappe miljøkrav. Her er også taget hensyn til energiforbrug, alt til gavn for forbruger og miljø.

Huset  indeholder 30 mindre og delevenlige boliger mellem 45 og 66 m², der er orienteret omkring en midterkorridor. I den eksisterende kælder etableres depotrum og vaskeri. Alle boliger på 1 og 2. sal har altan og boliger i stueetagen, der er orienteret mod Børglumvej / syd har terrasse. Cykel og bil parkering etableres på nordsiden af huset, hvor der ligeledes er ophold. 

Projekt​

Etagebyggeri / 30 boliger

Areal

1657 m²

Beliggenhed

Børglumvej, Risskov ​

Bygherre

VELLIV Ejendomme /Deas​

Certificering ​

Svanemærket ​

Ydelser

Arkitekt

Periode

2020 - 22​

Status

Opført 

Byggesum

26 mio.​

Totalentreprenør

LPH Byg

Ingeniør

TriConsult ​

Landskabsarkitekt

ArkPlan  ​