fiskerivej

Langs den indre havnefront ligger bygningen, der i stueetagen indrettes med restaurant, mens førstesalen huser erhvervslejemål. Byggeriet er led i udviklingen af Nordhavnsområdet fra havn til en ny attraktiv bydel.

Holdt i sortmalet træ og med dør- og vinduespartier i teak er materialerne tilpasset havnens eksisterende fiskehuse og komplementerer i sit helhedsudtryk den maritime lokation. Lyse tegl i stueetagen videreføres i udformningen af en skorsten, der henter inspiration fra et bornholmsk røgeri.

I tråd med de tidligere bygninger på grunden nedskaleres tagkonstruktionen, så bygningen opleves som tre sammenhængende gavlhuse. Indvendigt er gevinsten øget loftshøjde for førstesalens kontorlokaler. Overetagen er desuden fleksibel i sin indretning med mulighed for et eller flere lejemål og med egne indgange, uafhængige af restauranten.

I den nederste etage åbner store vindues- og dørpartier restauranten op mod Fiskerikajen, broerne og bådene, mens førstesalen forsynes med udsigt over havnen. Som sådan skabes der et transparent, udvidet og imødekommende rum langs kajen for havnens brugere og besøgende.​

Projekt​

​Kontor - Restaurant

Areal

1.640 m²

Beliggenhed

Fiskerivej, Aarhus Havn

Klient

A.F.I. Ejendomme

Energiklasse

2015

Entreprenør

LPH-Byg

Ydelser

Arkitekt

Periode

2014-2018

Status

Opført

Ingeniør

Stokvad Rådgivende Ingeniører

Landskabsarkitekt

Niels Boldt MAA