jagthytte

Sønderhuset ligger på den sydlige del af Tærø, i kanten af et skovstykke. det eksisterende hus fremstår med et skinnende blankt pandepladetag som giver et genskin, som kan ses adskillige kilometer væk. Huset trænger til nye energirigtige vinduer og døre samt bedre isolering. Ved at erstatte Sønderhuset med et nyt hus, vil det være muligt at skabe et hus som lever op til nutidens energikrav og som vil højne det landskabelige udtryk.

Da huset ligger med skov på de vestlige og nordlige facader og buske/krat på østsiden og til dels også ud imod vandet mod syd, er der valgt at arbejde med træ i facadeudtrykket for at skabe samspil med naturen. Skoven består hovedsageligt af østrigsk fyr som har gulbrun/gråsort skællet bark. Facaden er derfor tænkt opført med træspån og træskodder på facaderne samt sedumtag – Træspån og træskodder giver et let, elegant, roligt og naturligt udtryk med matte farvenuancer der er genkendelige i området og har samspil med træernes bark og bevirker, at huset vil fremstå landskabstilpasset og betydelig mere diskret og afdæmpet end det eksisterende hus.

Et udhæng mod syd på det fremtidige hus bevirker at refleksion fra vinduespartierne minimeres og vinduer vil fremstå mørke uden genskin.​

​​

Projekt​

Fritidshus 

Areal

116 m²

Beliggenhed

Tærø 

Klient

Kristian Kryger ​

Ydelser

Arkitekt ​

Periode

2017 

Status

Skitseprojekt ​