CHRISTIansfeld gamle skole

Projektet Christiansfeld Gamle Skole består af 3 fredede huse, der er transformeret til boliger og 4 nye dobbelthuse ligeledes med boliger. De 4 nye dobbelthuse ligger på Nørregade i det Unesco fredede verdensarvsområde Christiansfeld og består sammen med transformationen af den gamle skole i Lindegade af i alt 29 almene boliger i varierende størrelser.

Vi har haft stor fokus på at arbejde med detaljerne i byggeriet, så de passer ind i byens arkitektur og byggestil og gået til opgaven med stor ydmyghed. det nye byggeri er en moderne fortolkning af Christiansfelds byggestil og er opført i gule tegl med et flot recesmurværk ved vinduerne. Tagene har den karakteristiske hældning, man ser i byen og er i røde vingetegl afsluttende med en skorsten. Imellem de 4 nye dobbelthuse, den gamle skole og Brødremenighedens kirke er der skabt et smukt grønt gårdrum omkring det gamle skolegårdstræ, hvor der er plads til ophold for beboerne.

​​

Transformationen af den tidligere gamle skole i Christiansfeld til moderne almene boliger er et godt eksempel på, hvordan en bevaringsværdig bygning kan få en ny funktion, når det udføres med ydmyghed, der respekterer bygningens fredningsværdier.

Alle ydre overflader restaureret og renoveret med respekt for den oprindelige materialitet og farveholdning. Bygninger, der er kommet til gennem tiden er fjernet og skolen er i tæt samarbejde med Kulturstyrelsen ført tilbage til den oprindelige hovedstruktur. Knopskydninger på det oprindelige byggeri er fjernet og repareret med gamle tegl, der er nøje udvalgt.

I forbindelse med nedrivning af bygningerne i Nørregade blev der frasorteret både tagsten og mursten til genanvendelse. Begge dele blev brugt til reparation af de gamle bygninger. Mursten blev ligeledes anvendt til nye skillevægge i de renoverede bygninger.

Transformationen er indstillet til renoverprisen i 2022

Se mere her  

Projekt​

29 boliger

Areal

2.900 m²

Beliggenhed

Christiansfeld

Klient

Domea

Energiklasse

2015

Ydelser

Arkitekt

Periode

2018-2020

Status

under opførsel

Byggesum

Aftaleform

Totalentreprise

Totalentreprenør

Adsbøll Entreprise