præmieret på arkitekturens dag 

11. oktober 2021 /

Hos Luplau & Poulsen Arkitekter er vi meget stolte og glade for, at vores byggeri i Christiansfeld er blevet præmieret med Arkitekturprisen 2021 af Kolding Kommune.

De 4 nye dobbelthuse ligger på Nørregade i det Unesco fredede verdensarvsområde Christiansfeld og består sammen med transformationen af den gamle skole i Lindegade af i alt 29 almene boliger.

Vi har haft stor fokus på at arbejde med detaljerne i byggeriet, så de passer ind i byens arkitektur og byggestil og gået til opgaven med stor ydmyghed. Byggeriet er en moderne fortolkning af Christiansfelds byggestil og er opført i gule tegl med et flot recesmurværk ved vinduerne. Tagene har den karakteristiske hældning, man ser i byen og er i røde vingetegl afsluttende med en skorsten. Imellem de 4 nye dobbelthuse, den gamle skole og Brødremenighedens kirke er der skabt et smukt grønt gårdrum omkring det gamle skolegårdstræ, hvor der er plads til ophold for beboerne.

Kommunen skriver:​

'Christiansfeld er et ganske særligt sted, og sådan et sted kræver en særlig følsomhed, når der skal bygges nyt. Det har man udvist ved opførelsen af de nye almene boliger i Nørregade. Byggeriet er en omhyggelig indføjelse af et enkelt og moderne nybyggeri med stor respekt for Christiansfelds unikke byplan, skala og materialebrug.'

Luplau Poulsen har bidraget med arkitektrådgivning og udført opgaven i samarbejde med Oluf Jørgensen A/S og Adsbøll. Bygherren er Boligselskabet Domea Lunderskov-Kolding. 

Læs mere om præmieringerne her

Se billeder af projektet her