CHRISTIansfeld gamle skole

Projektet Christiansfeld Gamle Skole består af 3 fredede huse, der er transformeret til boliger og 4 nye dobbelthuse  ligeledes med boliger. De 4 nye dobbelthuse ligger på Nørregade i det Unesco fredede verdensarvsområde Christiansfeld og består sammen med transformationen af den gamle skole i Lindegade af i alt 29 almene boliger i varierende størrelser. 


Vi har haft stor fokus på at arbejde med detaljerne i byggeriet, så de passer ind i byens arkitektur og byggestil og gået til opgaven med stor ydmyghed. Byggeriet er en moderne fortolkning af Christiansfelds byggestil og er opført i gule tegl med et flot recesmurværk ved vinduerne. Tagene har den karakteristiske hældning, man ser i byen og er i røde vingetegl afsluttende med en skorsten. Imellem de 4 nye dobbelthuse, den gamle skole og Brødremenighedens kirke er der skabt et smukt grønt gårdrum omkring det gamle skolegårdstræ, hvor der er plads til ophold for beboerne.

Husene er præmieret med Kolding kommunes arkitekturpris i 2021med følgende kommentar:

'en omhyggelig indføjelse af et enkelt og moderne nybyggeri, med stor respekt for Christiansfelds unikke byplan, skala og materialebrug'

Projekt​

29 boliger

Areal

2.900 m²

Beliggenhed

Christiansfeld

Klient

Domea

Energiklasse

2015

Ydelser

Arkitekt

Periode

2018-2020

Status

Opført 

Aftaleform

Totalentreprise ​

Entreprenør 

Adsbøll Entreprise

Ingeniør ​

Oluf Jørgensen A/S