boliger indstillet til renoverprisen

11. marts 2023

Transformationen og renoveringen af Christiansfeld Gamle Skole er indstillet til Renover prisen 2023. 

Skolen består af 3 fredede huse, der er transformeret til boliger og 4 nye dobbelthuse ligeledes med boliger. De 4 nye dobbelthuse ligger på Nørregade i det Unesco fredede verdensarvsområde Christiansfeld og består sammen med transformationen af den gamle skole i Lindegade af i alt 29 almene boliger i varierende størrelser.

​Vi har haft stor fokus på at arbejde med detaljerne i byggeriet, så de passer ind i byens arkitektur og byggestil og gået til opgaven med stor ydmyghed. det nye byggeri er en moderne fortolkning af Christiansfelds byggestil og er opført i gule tegl med et flot recesmurværk ved vinduerne. Tagene har den karakteristiske hældning, man ser i byen og er i røde vingetegl afsluttende med en skorsten. Imellem de 4 nye dobbelthuse, den gamle skole og Brødremenighedens kirke er der skabt et smukt grønt gårdrum omkring det gamle skolegårdstræ, hvor der er plads til ophold for beboerne.

​​

Transformationen af den tidligere gamle skole i Christiansfeld til moderne almene boliger er et godt eksempel på, hvordan en bevaringsværdig bygning kan få en ny funktion, når det udføres med ydmyghed, der respekterer bygningens fredningsværdier.​

Alle ydre overflader restaureret og renoveret med respekt for den oprindelige materialitet og farveholdning. Bygninger, der er kommet til gennem tiden er fjernet og skolen er i tæt samarbejde med Kulturstyrelsen ført tilbage til den oprindelige hovedstruktur. Knopskydninger på det oprindelige byggeri er fjernet og repareret med gamle tegl, der er nøje udvalgt.

​​

I forbindelse med nedrivning af bygningerne i Nørregade blev der frasorteret både tagsten og mursten til genanvendelse. Begge dele blev brugt til reparation af de gamle bygninger. Mursten blev ligeledes anvendt til nye skillevægge i de renoverede bygninger.

Byggeriet er lavet i samarbejde med Domea, OJ Ingeniører  ArkPlan Landskab. Adsbøll Entreprise har bygget det. 

Se mere her