HAVNEHUSENE

Bebyggelsen består af 10 sammenhængende boligblokke, opført i varierende højder fra 4 til 11 etager. Der opføres 83 gennemlyste familie og +55 boliger. Boligerne bliver mellem 80 og 115 m2 og variere i str. fra 2, 3 og 4 værelses. Herud over opføres der 179 ungdomsboligenheder. På tagene udføres glashuse/væksthuse som fælles opholdsarealer.

Bebyggelsen bliver et såkaldt nul-energihus, bl.a. via solceller på drivhusene og tagene og kommer dermed til at opfylde energi-kravet 2025.

Bebyggelsen er placeret langs byggefeltets afgrænsning, hvilket sikrer hver bolig optimale lysforhold. Placeringen samler også boligerne omkring et stort, grønt gårdrum i læ for vinden.

Bebyggelsens varierede højder nedbryder skalaen og relaterer til traditionel bybygning i Aarhus. Boligerne inddeles hermed logisk i klassiske opgange med klare tilhørsforhold og ankomst. Hver bolig er gennemlyst og har sit private uderum med udsigt til vand og samtidig indblik til det fælles gårdrum. Ungdomsboligerne placeres i en kompakt bygning med god kontakt mellem boliger og fællesfaciliteter. De solrige tagflader aktiveres med henholdsvis væksthuse og fællesrum, grønne vandopsamlende flader og solpaneler samt opholdsterrasser med fantastisk udsigt.​

Aarhus Kommune præmierede den 1. oktober 2015 Havnehusene. Tildelingen sker på baggrund af den forståelse for arkitektur og kvalitet, som klart kommer til udtryk i bygningen.

Se video her

Projekt​

262 0-energi almene boliger

Areal

13.200 m²

Beliggenhed

Århus Ø.

Klient

Brabrand Boligforening, Steen Thomsen

Energiklasse

0-energi

Ydelser

Arkitekt i samarbejde med Adept

Periode

2012/2015

Status

Opført

Byggesum

240 mio

Aftaleform

Totalentreprise

Totalentreprenør

Dansk Boligbyg, Anton Nørgaard

Ingeniør

Niras

Landskabsarkitekt

Niels Boldt MAA