VONSILD HAVE​

Et moderne plejehjem med plejeboliger er en udfordrende opgave, hvis løsning rummer et indbygget paradoks. På den ene side skal center og boliger bindes tæt sammen så gåafstande minimeres, så plejepersonalet nemmest kan komme rundt mellem stedets mangeartede funktioner og forskellige boliger..

Hver boliggruppe består af en afsluttet form med boliger, hvor fællesbolig arealerne er beliggende i flere decentrale områder. Køkkener i midten og ophold i enderne er med til at den enkelte beboer har kortest mulig vej til fællesarealerne. Der arbejdes med forskellige sanseindtryk i form af lysindfald, rummeligheder, materialer og farver, samt de varierede udearealer.

Såvel husets formsprog og materialevalg har rødder i den funktionelle danske tradition kombineret med en moderne æstetik. Bebyggelsen fremstår i naturmaterialer med et enkelt, moderne og tidløst arkitektonisk udtryk tilpasset stedets skala, med variation i rytme og facadeforløb.

Projekt​

​Nyt plejecenter som OPP

Areal

6.300 m²

Beliggenhed

Vonsild, Kolding Kommune

Klient

Kolding Kommune/Attendo

Energiklasse

2020

Ydelser

Arkitekt

Periode

2012-2015

Status

Opført

Byggesum

76 mio

Aftaleform

Totalentreprise

Totalentreprenør

Dansk Boligbyg A/S, Anton Nørgaard

Ingeniør

Niras

Landskabsarkitekt

TerraNova

Konsulent

Hune & Elkjær

linkedin_2     fb_2     twitter_2    insta