SØBORG HOVEDGADE

Bebyggelsen er organiseret med 53 boliger i 5 etager langs Søborg Hovedgade og aftagende fra 5 til 3 etager på Niels Finsens Alle. Der opføres 7 erhvervslejemål i stueetagen for at følge resten af handelsgadens facadeudtryk. Hjørnelokalerne kommer til at huse en af Lagkagehusets butikker. Fra porte i de to gadefacader bliver der adgang til fælles gård med opgange til boligerne langs Niels Finsens Alle, cykelparkering, rekreative arealer og legeplads til bebyggelsens børn. Under den store fælles gård etableres parkeringskælder med plads til 42 biler og beboerdepoter.

Der udføres i alt 53 boliger fordelt med 42 stk. 3 rums boliger, 10 stk. 4 rums boliger og en 5 rums bolig. Boligerne er udført med indeliggende og opvarmede trappe- og elevator rum, med adgang til 2 og 3 boliger pr. etage. De gennemlyste boliger er ud over værelser og bad indrettet med køkken/alrum og opholdsrum. Alle boliger udføres med store altaner mod gården eller Niels Finsens Alle. De 3 boliger i den skrå tagflade får en lækker skærmet tagterrasse med aftensol.

Der er tilstræbt et enkelt og robust materialevalg der patinerer smukt over tid og klinger godt sammen med omgivelser og de omkringliggende bygninger i området. Således fremstår bygningerne i kvalitets-tegl, karnapper beklædt med tyndplader og tag i zink beklædning. Facader udføres med vindueselementer i træ/alu. Altaner udføres i lys beton og med glasværn .

Indvendigt anvendes lyse trægulve og badeværelser med storformatsfliser på gulv og væg i bruser og afskærmning med glasvægge. Badeværelser er ligeledes udført med integreret vaskesøjle. Køkkener udføres lyse moderne og velindrettede med integrerede hårde hvidevarer .

Gårdrummet udføres i en kombination af grønne områder og belægning i natursten og farvede gummibelægninger.

Projekt​

53 boliger + Erhverv og 1.800m² parkering

Areal

5.550 m² + 880 m² erhverv

Beliggenhed

Søborg

Klient

Høgh & Rousing A/S

Energiklasse

2010

Ydelser

Arkitekt

Periode

2014-2016

Status

Opført

Byggesum

100 mio

Aftaleform

Totalentreprise

Totalentreprenør

Q Construction

Ingeniør

LB-Consult

Landskabsarkitekt

Niels Boldt