tulipanrækkerne

Tulipanrækkerne tager afsæt i den nordiske tradition med fokus på mennesker, materialitet, lys og godt håndværk.

Fra de store linjer i byggeriet til overfladerne i selve boligen er der lagt vægt på at skabe en enkel, lys, imødekommende og moderne arkitektur. 

Husene tilpasser sig området og fremstår som en helhed i farver og materialer, men kommer man tættere vil man opleve variationen og detaljerne i byggeriet.

Den lyse tegl, der er det primære materiale på facaderne, binder området sammen og bearbejdes på udvalgte steder med recesmurværk. Sammen med de sydvendte altaner og de store vinduespartier er detaljeringen i murværket med til at give facaden karakter. 

​Forskydningen mellem boligerne giver et afvekslende arkitektoniske udtryk og danner samtidig private nicher omkring boligen til ophold. Alle boliger har et privat sydvendt opholdsareal i forbindelse med boligen i form af en stor altan eller en have, der afskærmes af begrønnede skure og hække.

Boligplanerne i Tulipanrækkerne er optimeret, så hver kvadratmeter er udnyttet på bedste vis. Der findes både 2 og 3 rums boliger, som alle er funktionelt indrettet. De fleste boliger er gennemlyste med vinduer fra gulv til loft og har et åbent køkken alrum.

Projekt​

Tulipanrækkerne

Areal

6880 m²

Beliggenhed

Blomstervej, Tilst

Klient

DUAS ejendomme 

Energiklasse

xx

Ydelser

Arkitekt

Periode

2020-2021

Status

Under opførsel 

Byggesum

-

Totalentreprenør

DUAS ejendomme 

Ingeniør

Arne Elkjær 

Landskabsarkitekt

ArkPlan​