Ny opgave i hjertet af Aarhus - Europaplads

04. marts 2021 /

Hos Luplau & Poulsen Arkitekter er vi meget glade og stolte af at være udvalgt som rådgivere i forbindelse med opførelsen af kontorhuset på Europaplads i Aarhus C.

Fibach A/S, Finn Bach Petersen, der er idémanden bag projektet, har fra starten haft høje ambitioner med projektet, som nu er godkendt af myndighederne.

Huset har, med sin centrale beliggenhed og synlighed i byen, haft stor fokus fra alle sider. Det er lykkes at tilpasse byggeriet stedets identitet og skala, og det vil med sine udadvendte funktioner i stueplan og den arkitektoniske bearbejdning være med til at skabe nyt byliv i området og blive en flot pendant til Dokk1.

Udover de publikums orienterede aktiviteter, som restauranter og butikker i stueetagen, vil det nye hus danne rammen for flere firmaer på de enkelte etager og vil sætte nye standarder for kontorbyggeri. Målet er at huset skal DGNB certificeres til guld.

Bjarne Hammer fra Arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen, har været ansvarlig for husets arkitektur og udførte de første skitser i 2010. Deres oprindelige tanker og idéer føres videre i projekteringen med fokus på at huset udføres i høj kvalitet og udtryksfuld arkitektur.

Totalentreprenør Raundahl & Moesby A/S står for gennemførelsen af projektet og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S er i samarbejde med Luplau & Poulsen Arkitekter blevet valgt til at projektere det nye kontorhus i 8 etager omfattede 16.000 m2 i hjertet af Aarhus.