europaplads står færdig 

17. maj 2024

Europaplads 8 - Aarhus C

19.000 m² kontorhus er afleveret og taget i brug.

🎉 Vi er stolte af, at vi i samarbejde med Raundahl & Moesby og Søren Jensen Rådgivende Ingeniører har projekteret og afleveret kontorhuset på Europaplads 6-8 for bygherre Fibach A/S

Bygningen er placeret centralt i Århus og kombinerer elegant en solid base af natursten med en let glas- og aluminiumsfacade. Facadens design, med elementerne "Klippen" og "Skyen", skaber en harmonisk sammenhæng mellem bygningens indre og ydre.

"Klippen", de nederste fire etager, er beklædt med natursten, som er behandlet på tre forskellige måder for at skabe variation i facaden. Natursten fortsætter ind i bygningen og skaber en sammenhængende æstetik mellem inde og ude.

Over "Klippen" strækker "Skyen" sig med sin lette glasfacade, der gradvist fortander og skaber tagterrasser som begrønnes. En kolonnade forbinder Mindegade med Europaplads og fører besøgende til bygningens store atrium. Atriummet fungerer som et åbent centrum, der forbinder kontorets fælles faciliteter, herunder kantine og tagterrasse med udsigt over Århus.

​Indenfor fremhæver vi materialernes ærlighed med beton-søjle-bjælkesystemet og egetræslamelvæg samt en grøn mosvæg som strækker sig fra stueetagen og hele vejen op til det store ovenlysvindue. Disse elementer skaber en naturlig kontrast til betonen og glasset og tilføjer varme og liv til atriets arkitektur Atriummets design fremmer visuelle forbindelser og et åbent kontormiljø. Det skaber et harmonisk og inspirerende arbejdsmiljø.

Tak til alle vores samarbejdspartnere på projektet. Vi er stolte af resultatet og glæder os over at kunne bidrage til Århus' bybillede.

Bygherre: Fibach A/S

Bygningsdesign: SHL

Totalentreprenør: Raundahl & Moesby

Projekterende Arkitekt: Luplau & Poulsen Arkitekter

Ingeniør: Søren Jensen

Lejerådgiver: Ardess

Certificering: DGNB Guld

Bygningsejer: Danica Ejendomme

#LuplauPoulsen #Arkitektur #Århus #Kontorbyggeri #Europaplads8 #DGNB #Design